6 Temmuz 2010 Salı

İlk Finalist Hollanda!


Cape Town-

Tarihinde bir ilkin peşinde koşarak Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamak isteyen Hollanda, Uruguay'ı 3-2'lik skorla geçerek adını finale yazdırıp rakibini beklemeye başladı.

Cape Town'daki Green Point Stadı'nda oynanan ve Özbek hakem Ravshan Irmatov'un düdük çaldığı karşılaşmada, 18. dakikada sol tarafta topla buluşan kaptan Van Bronckhorst, çapraz pozisyonda yaklaşık 35 metreden müthiş bir şut çıkardı ve uzak köşeye çatal diye tabir edilen yerden fileleri havalandırarak turnuvanın en güzel gollerinden birini kaydetti. 1-0

2010 Dünya Kupası'nın ardından Milli takım kariyerine son verecek olan 35 yaşındaki tecrübeli sol kanat oyuncusu, böylelikle 105. Milli maçında 6. golünü kaydetti.

41. dakikada, yaklaşık 25 metre uzaklıkta topla buluşan Diego Forlan sol ayağıyla falsolu yaptığı harika vuruşla klasına yakışan bir gol attı. 1-1

Sakat olan Lugano'nun yokluğunda sahaya kaptan olarak çıkan Atletico Madrid'li yıldız, 68. Milli maçında 28. kez gol sevinci yaşadı.

Diego Forlan, 1990'daki turnuvada Alman futbolcu Lothar Matthaus'tan sonra bir Dünya Kupası'nda ceza sahası dışından 3 gol birden atan ilk futbolcu oldu.

70. dakikada, ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder yerden uzak köşeye yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. 2-1

Inter'de forma giyen yıldız futbolcu, 2010 Dünya Kupası'ndaki 5. golünü kaydedip gol krallığı sıralamasında David Villa'yı yakalarken, 67. Milli maçında toplam gol sayısını 19'a çıkardı.

3 dakika sonra, sol taraftan Kuyt'ın yaptığı ortada zor pozisyonda olmasına rağmen şık bir kafa vuruşu yapan Arjen Robben, direğin dibinden fileleri havalandırarak farkı 2'ye çıkardı ve Dünya Kupaları tarihindeki 2.200'üncü golü kaydetti. 3-1

2010 Dünya Kupası öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve Güney Afrika'daki turnuvada 3. kez ilk 11'de sahaya çıkan Robben, böylelikle 51. Milli maçında 15. kez fileleri havalandırdı.

90+2'de ise Maxi Pereira'nın attığı gol Güney Amerika temsilcisine yetmedi ve Hollanda sahadan zaferle ayrılan taraf oldu. 3-2

Son mağlubiyetini 2008 Eylül'de Avustralya'ya karşı alan Hollanda, Slovakya karşısında elde ettiği zaferle rekor yenilmezlik serisini 25'e çıkarttı. Hollanda bu maçlardan 20'sini kazanırken 5'inde berabere kaldı.

2010 Dünya Kupası'ndaki tüm maçlarını kazanan tek takım olan Hollanda, 1974 ve 1978'den sonra tarihinde 3. kez Dünya Kupası'nda finale kaldı. Portakallar, daha önceki finallerde Almanya ve Arjantin'e boyun eğmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder